Welke instelling heb je nodig voor het succes in de handel?


Een wijze man zei ooit:

 

"Geluk is wat er gebeurt als voorbereiding kansen bied''. Lucius Annaeus Senece

 

Veel 'niet' geslaagde mensen lijken echter te denken dat geluk iets is dat toevallig gebeurd. Tuurlijk kan het lijken alsof een succesvol persoon "gewoon geluk heeft" maar dat zegt niet het hele verhaal..

 

'Achter de schermen' van een rijke of succesvolle persoon is duizenden uren hard werken en herhaling aan vooraf gegaan. Terwijl de arme man videospellen speelde of Netflix keken, zette de rijke man de 'zware stappen' en deed hij de 'saaie dingen' die de meeste mensen niet willen doen of ze maken excuses om het niet te doen.

 

de les van vandaag gaat over hoe je jezelf in positie kunt brengen om geld te verhandelen, over hoe je jezelf kunt instellen voor het succes in de handel in plaats van het aan het toeval over te laten. Het gaat niet alleen gebeuren omdat je het wilt, dat is een feit. Jij moet het laten gebeuren door een goede voorbereiding en effectieve routines. Je moet van het proces houden, van de routine houden, als je dat eenmaal doet, ben je goed op weg om succes te behalen.

 

Als je eenmaal het huiswerk hebt gedaan, de zware stappen hebt geplaatst en je geest is uitgelijnd voor het succes van de handel. Dan komt het alleen nog aan op de juiste trade-setup, je hoeft dan alleen nog maar de kogel door de kerk te schieten, om het maar zo te zeggen...

 

Als handelaar zou je hard moeten werken en toegewijd zijn zodat je het vak goed kan beheersen, dan wanneer de perfecte gelegenheid zich aandient, hoef je bijna niet na te denken, en kan je het plan letterlijk uitvoeren. Win of verlies, je weet wat je te wachten staat voordat je de trekker overhaalt. Door dit te doen, kun je angst en andere negatieve emoties elimineren door het gedrag in de markt te dicteren.

 

Het begin van de maand was er choppy en begon dus ook erg stroef. Market condities werden beter in de loop van de maanden met een paar grote moves. 


Wees duidelijk over wat jouw voordeel is!


Het is gezond om dingen te zeggen als "Als je niet weet waar je naar op zoek bent, zul je nooit succes behalen ..." maar ZO veel handelaars beginnen met handelen zonder echte handelsstrategie of voordeel. Ze weten letterlijk niet wat hun trading voordeel is. (Trading edge)

 

Het is duidelijk dat je een strategie moet kiezen, dat geef je een voordeel - Ga opzoek naar iets wat je een hoge waarschijnlijkheid geeft - Veel mensen krijgen dit gewoon niet goed. Ze schakelen van methode naar methode, waardoor ze er nooit echt één goed beheersen en eindigen ze met een mengelmoes van ideeën die ze een methode noemen. Meestal betekent dit dat hun grafieken zijn beplakt met veelkleurige indicatoren, wat betekent dat ze zichzelf alleen maar verwarrend maken.

 

De invoer is eenvoudig, misschien wel het eenvoudigste deel van de handel, dus maak het handelsproces niet te ingewikkeld. Ik geef een aantal hoog-mogelijke prijsactie patronen die je kunt gebruiken om de markt te betreden. Nu betekent een hoog-waarschijnlijkheidsinschrijving niet elke keer een gegarandeerde winst. Het betekent alleen maar dat in een grote reeks transacties u een beter dan 50% -win-tarief geeft, wat echt alles is wat u nodig hebt als u uw geld goed beheert. Het is zeer belangrijk dat je niet over trade

 

heb meerdere lessen geschreven over hoe je mijn handelsstrategie onder de knie moet krijgen. Voor meer info stuur gerust een bericht naar info@goldpips.nl . Vergeet niet om "het simpel te houden", en denk niet te veel over dit aspect van handelen. Het enige wat je doet is een herhalend patroon in de markt vinden en het gebruiken om winst te maken, het is geen rocket science, maar het vereist wel discipline. Het grootste ding is het vinden van je favoriete (prijsactie) patroon en het bestuderen om het te beheersen. Het is ook belangrijk om NIET te handelen als het NIET aanwezig is! Dit is de eerste stap om jezelf in positie te brengen om geld te verhandelen.

 

Ontwikkel een handelsplan en routine


Saai, toch? Ik weet dat dit waarschijnlijk is wat u dacht toen u de woorden 'Handelsplan en routine' hierboven las. Maar als je dit kleine gedeelte leest zul u begrijpen waarom niet alles op het eerste oog saai is.

 

Raad eens? Saai spul is hoe u geld verdient, hoe je rijk wordt! Een groot probleem met onze huidige samenleving zijn de constante iPhones in onze gezichten. Denk je dat Warren Buffet of Bill Gates of zelfs Donald Trump zijn waar ze zijn door constant videogames te spelen of de hele dag tv te kijken? Nee. Ze hebben geleerd van het proces te houden. Ze vonden waar ze van hielden. Ze zeikten niet over de saaiheid van routine en processen. Ze wisten dat als ze dat deden... Het geld zou komen.

 

Dit gaat over het veranderen van je handelsstrategie, handelsplan en routine waar je je in gaat verdiepen en die je vervolgens kan beginnen met implementeren.

 

Je doel is om een ​​objectief plan te volgen dat je in staat stelt om handel te benaderen vanuit een berekend zakelijk perspectief, in plaats van een willekeurige gokker-mentaliteit waar de meeste handelaren mee eindigen.

 

Zodra je je plan en routine hebt uitgeschreven, begin je het elke dag te oefenen door te handelen in een demo in realtime marktomstandigheden of zelfs te handelen met ZEER kleine hoeveelheden geld. Je zult een paar maanden lang de handel demonstreren en dan ZEER kleine hoeveelheden geld riskeren totdat je constant succes zult zien met wat je doet.

 

Het doel is om zo goed mogelijk te leren omgaan met het door u gekozen patroon / methode, zodat u alleen maar hoeft in te checken met uw plan. De voorwaarden zijn vastgelegd in uw plan. Als u die voorwaarden niet ziet, verlaat u de grafieken tot de volgende geplande tijd om ze te controleren. Als u een transactie ziet die voldoet aan wat u vooraf in uw plan hebt gedefinieerd, voert u eenvoudig de voorwaarden van de transactie uit, wat doorgaans betekent:

 

  • Identificeer de beste stop loss-plaatsing
  • Bereken de positiegrootte die uw vooraf gedefinieerde 1R per trade-risicobedrag handhaaft
  • Identificeer winstdoel van 1: 2 (of beter) idealiter.
  • Zet de handel en vergeet het.
  • Dit is de tweede stap om jezelf in te zetten voor succes in de markten.

 

Beheers jezelf om de markten onder de knie te krijgen


Het lastigste gedeelte is jezelf te beheersen, je eigen geest te beheersen en daarmee je gedrag in de markt beheersen.

 

Als je jezelf wilt helpen succesvol te zijn, moet je de juiste handels mindset hebben en misschien wat nog moeilijker is.. Is in de zelfde denkwijze blijven. De meeste mensen kunnen op een paar transacties de juiste mindset hebben of gedisciplineerd en gefocust zijn. Maar het zijn vaak de resultaten van die transacties die mensen emotioneel maken.ze worden te zelf verzekerd of juist bang, afhankelijk van het resultaat van hun laatste transactie. Sta niet toe dat dit met jou gebeurt. Houd je aan het plan, aan de strategie die je hebt beheerst. Als je het gevoel hebt dat je uit je ritme raakt, lees dan gewoon je handelsplan opnieuw en neem wat vrije tijd van de markten om je te hergroeperen, dan kom je weer verfrist en opnieuw gefocust terug.

 

Discipline, geduld, het overwinnen van mentale hindernissen, vasthouden aan routine, begrijpen dat je geest de sleutel is. Je hersenen beheersen is hoe je de markten onder de knie krijgt. Dit is de derde stap om jezelf in te zetten voor succes in de handel.

 

Geld doet ertoe…


Er zijn een aantal zeer belangrijke aspecten van geld- en geldbeheer die ik kort wil bespreken. De belangrijkste onderdelen van het beheren van uw geld als handelaar zijn het beheersen van uw risico op handel (1R = risicohoeveelheid per transactie) tot een bedrag van 1R euro dat u realistisch kunt verliezen op een bepaalde transactie zonder dat dit van invloed is op uw persoonlijke financiën of handelsmindset.

 

Het andere grote deel van het geldbeheer is niet overmatig handelen. Hoewel dit niet direct geldbeheer is, is het in die zin dat als je te veel handelt, je ook te veel geld riskeert en jezelf in een positie plaatst om emotioneel 'geladen' te raken als je verliest.

 

Je moet streven naar een handelaar met een lage frequentie die alleen handelt als de omstandigheden op de markt gunstig zijn en overeenkomt met wat uw handelsplan zegt. Je zou alleen een bedrag moeten riskeren dat je helemaal in orde bent met verliezen op een bepaald vak. Als je deze twee dingen doet, zal de rest bijna van zelf gaan.

Conclusie

 

Er zijn in principe twee delen voor succes in de handel: het 'werk' om te leren hoe je de markt moet verhandelen en vervolgens de implementatie van je handelsplan. Je wilt beide delen opdelen in kleinere en kleinere stukjes die je gemakkelijker kunt 'verteren' en begrijpen. Zodra je glashelder bent geworden over wat je zoekt in de markt en een handelsplan en routine bedenkt, wordt het gewoon een wachtspel. Zitten en wachten is meestal wat succesvolle handelaren doen. Er zijn simpelweg niet veel high-probability setups per maand die de moeite waard zijn om je zuurverdiende geld mee te riskeren. Dus als je merkt dat je de hele tijd ruilt, dan gok je gewoon. Als u zich wilt vestigen op succes, betekent dit dat u het werk hebt gedaan, zodat u voorbereid bent wanneer de kansen in de hitlijsten zich voordoen. Een goede voorbereiding begint met leren, hetzij van mijn handelscursus of elders, maar wat je ook doet, onthoud: Succes (of geluk) is wat er gebeurt als voorbereiding kansen bied.